Sander Sittig - Pianist

 

“Lyriek en passie”

Sander Sittig studeerde aan het Conservatorium van Amsterdam bij Jan Wijn. Na zijn afstuderen voltooide hij zijn studie bij Ilya Grubert, Willem Brons en Eugene Indjic.

Tijdens zijn studiejaren debuteerde hij in het Amsterdamse Concertgebouw en De Doelen in Rotterdam.

Na het winnen van prijzen op verschillende internationale pianoconcoursen begon hij aan een carrière die hem over de hele wereld bracht, vaak als partner van beroemde violisten als Shlomo Mintz, Ilya Grubert of Liza Ferschtman.

Zijn recitals staan bekend om zijn levendige en informatieve toespraken, vaak met multimediale ondersteuning. Hij treedt regelmatig op bij de theatrale jeugdconcerten van het Concertgebouwgezelschap Orkaan en is pianist van de International Holland Music Sessions en de Crans Montana Classics Masterclasses (Zwitserland) en van verschillende andere zomeracademies.

Sander Sittig heeft de solo- (composities van Mozart) en kamermuziek-cd's opgenomen en treedt regelmatig op voor radio en televisie. In 2012 maakte Sander zijn debuut in Tsjechië, waar hij Gershwin's Rhapsody in Blue en Mussorgsky’s Pictures at an Exhibition speelde tijdens het Festival van Mariánské Lázně.

Sander nam deel in de musici groep van de concerten van The Violins of Hope in Charlotte (VS), Sion (CH) en Madrid.

Sander Sittig woont in Amsterdam en doceert kamermuziek, pianobegeleiding en artistiek onderzoek aan het Rotterdams Conservatorium "CODARTS". Hij is tevens een Master Teacher van het online leerplatform "iClassical Academy."

Management

Cicerone Music & Art heeft general management voor pianist Sander Sittig.  Stuur een email voor meer info en boekingen.