Bestaat Regenboogland echt?

 

Een land waar alle mensen blij en gelukkig leven?

 

Waar iedereen overvloed en weldaad kent?

En de zon altijd schijnt en de mensen regenboogkleuren hebben?

‘Violetta in Regenboogland’ is een verhaal, in een verhaal, in een verhaal... Vol symboliek, dromen, kleuren, fantasieën en magie. Het voert de lezer door ruimte en tijd, richting de aarde, waar de zoektocht naar Anika de wijze boomvrouw begint. Alleen zij weet immers het geheim van Violetta’s kleur! De weg naar Anika is echter niet zo gemakkelijk te vinden en wordt avontuurlijker en langer dan de hoofdpersonages van het verhaal gedacht hadden...

Een prachtig voorleesboek voor kinderen van 5 – 9 jaar en een ieder die zich nog kind voelt.

Geschreven door Irma de Jong met illustraties van Jeanne Blei - Ponjee

Verkrijgbaar als ePub bij Kobo.com

en Bol.com

De boze heks en haar slimme kat

Pico en zijn paard Okermoker

Recensie van de Kinderboeken Juf

Violetta in Regenboogland is een heel bijzonder verhaal. Het verhaal heeft meerdere lagen en een duidelijke boodschap. Daarom is het verhaal denk ik goed in te zetten tijdens filosoferen met kinderen of bij lessen rondom sociaal-emotionele ontwikkeling.
De regenboog is een terugkerend thema en voor veel kinderen heel herkenbaar. Dit biedt een mooi startpunt om het thema verder te verkennen. Het verhaal is op een beeldende manier geschreven, waardoor je al gauw van het verhaal een voorstelling in je hoofd kan maken. De bijzondere tekeningen dragen daaraan bij.